Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μισάντρα ή Μπαμπανάτσα Κυρτώνης

Υλικά:
- 1 κιλό σπανάκι
- 4 πράσα φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 3/4 κιλού τυρί φέτα σκληρή
- 5 αυγά
- 1 κιλό περίπου καλαμποκάλευρο
- 1/4 πακέτο μαργαρίνη SOFT
- 1/2 και 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- αλάτι και πιπέρι


Τρόπος Παρασκευής:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε καλά τα χόρτα. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε ένα κουταλάκι αλάτι και πιπέρι, τρία αυγά χτυπημένα, μισό ποτηράκι λάδι, την μισή φέτα τριμμένη με το χέρι, το μισό ποτηράκι λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε 1 κιλό καλαμποκάλευρο, ένα κουταλάκι αλάτι και πιπέρι, την υπόλοιπη μισή φέτα τριμμένη, 2 αυγά χτυπημένα, το άλλο μισό ποτηράκι λάδι και νερό όσο πάρει μέχρι να φτιάξουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, ορθογώνιο κατά προτίμηση. Πιάνουμε με το ένα χέρι λίγο από τη μαργαρίνη (SOFT) και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού, χωρίς να το τσιγκουνευόμαστε.
Με τα τέσσερα δάκτυλα του χεριού μας χαράσσουμε την στρώση της μαργαρίνης(κάτι σαν σχέδιο κοτλέ). Αυτό βοηθάει την πίτα να ψηθεί καλά από κάτω και να γίνει τραγανή.
Σκουπιζόμαστε με μια πετσέτα και συνεχίζουμε. Στρώνουμε τον μισό χυλό στο ταψί σε πάχος 5 χιλ.περίπου. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα των χορταρικών. Το πατάμε ελαφρώς και τέλος ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι ή μαργαρίνη ακόμα και ψήνουμε την πίτα μας στους 220C για 1 ώρα και λίγο παραπάνω.Συνοδεύεται με λουκάνικο ψημένο στο τζάκι, γιαούρτι και καλό κρασί Κυρτώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου