Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Μπατσαριά

Υλικά:
- 1 κιλό άγρια χόρτα
(λάπατα, σπανάκι, κορυφές τσουκνίδας)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό φέτα Δωδώνης
- 2 αυγά ,
- 250 γρ. αλεύρι
- αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα άγρια χόρτα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (χόρτα, φέτα, λάδι, αυγά, αλεύρι, αλάτι και πιπέρι) έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Λαδώνουμε το ταψί, το αλευρώνουμε με μπόλικο αλεύρι και απλώνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω, λίγο νερό, λίγο λάδι και μερικά κομματάκια φέτα.
Την ψήνουμε 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε με ξινόγαλο ή γιαούρτι.
Η συνταγή είναι τοπική σπεσιαλιτέ των Ιωαννίνων και μας έρχεται από τα παλαιά χρόνια , από την Ηλιόκαλη Ιωαννίνων.