Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τυρόπιτα με 4 τυριά, απο την Κατερίνα *****

Υλικά:
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 300 γρ. τυρί Εμενταλ
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. τυρί γκούντα
- 6 αυγά
- 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
Τρόπος Παρασκευής:
Αναμειγνύετε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τυριά θέλετε).
Χτυπάτε σε άλλο μπωλ τα αυγά (μόνο τους κρόκους) με το γάλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και στρώνετε 5 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους.
Ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης.
Βάζετε 2 ακόμα αλειμμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης.
Από πάνω βάζετε άλλα 4 φύλλα.
Χαράσσετε την τυρόπιτα με κοφτερό μαχαίρι και ρίχνετε από πάνω το μίγμα των αυγών με το γάλα.
Αφήνουμε την πίτα 15΄να απορροφήσει τα αυγά με το γάλα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Την συνταγή μου την έδωσε η Κατερίνα Ευαγγελίου από την Νεράτζα Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου