Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Σκοπελίτικα τυροστριφτάρια *****

Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- ½ κιλό φέτα τριμμένη ή μυζίθρα
- αλάτι - πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα


Τρόπος Παρασκευής:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και αλατίζουμε.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά-σιγά, ενώ προσθέτουμε νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Μετά την κόβουμε σε μπαλάκια των 120 γρ. και τα ανοίγουμε σε φύλλα ένα ένα με τον πλάστη.
Φροντίζουμε κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.
Πάνω στο πρώτο φύλλο απλώνουμε τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα "μπαστούνι" που το στρίβουμε, για να γίνει "σαλιγγάρι".
Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα φύλλα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα τυροστριφτάρια μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου