Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τεμπελοτυρόπιτα *****

Υλικά:
- ½ κιλό φέτα
- 3-4 αβγά
- ½ κιλό φρέσκο γάλα
- 250 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 2-3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
- Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Τρόπος Παρασκευής:
Θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι.
Ρίχνουμε λίγο πιπεράκι και προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι για να δέσει ο χυλός.
Προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο καθώς ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί , για να μην κολλήσει η τυρόπιτα.
Ρίχνουμε στο ταψί μας το χυλό που ετοιμάσαμε και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου