Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η Μηλόπιτα του Νίκου *****

Υλικά:
- 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 αυγά
- βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- ζάχαρη για το πασπάλισμα
- αλεύρι Φαρίνα, όσο πάρει
- κανέλλα και λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Τρόπος Παρασκευής:
Βουτυρώνουμε το ταψί μας (32εκ.) με αρκετό βιτάμ.
Από πάνω πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα και κατόπιν με ζάχαρη.
Κόβουμε σε φέτες τα μήλα και τα στρώνουμε στο ταψί μας, το ένα να καλύπτει έλαφρώς το άλλο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε μαζί τους κρόκους και την ζάχαρη, προσθέτουμε την μαρέγκα και λίγο-λίγο το αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει αραιός χυλός).
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω από τα μήλα του ταψιού μας και ψήνουμε μισή ώρα περίπου την μηλόπιτα σε μέτριο φούρνο στούς 180 βαθμούς.
Όταν ψηθεί την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε.
Τρώγεται ζεστή ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου