Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μανιταρόπιτα

Υλικά:
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- ½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κιλό μανιτάρια
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις μαραθεί ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το μπέικον.
Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, το αλάτι, το σπορέλαιο και το ξύδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας αρκετά σκληρό.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί περίπου, για μισή ωρίτσα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια, δουλεύουμε το καθένα για λίγο ξεχωριστά, και τα αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν για 10 λεπτάκια.
Στη συνέχεια, τ' ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να γίνουν αρκετά λεπτά.
Τα λαδώνουμε, βάζουμε γέμιση (σχηματίζουμε ένα μπαστουνάκι), διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Μόλις φτιάξουμε και τα 6 μπαστούνια τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου