Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Κασερόπιτα με κρέμα

Υλικά:
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 1 βιτάμ
- 500 γρ. γραβιέρα Μυτιλήνης
- 500 γρ. γραβιέρα Κρήτης
- 150 γρ. καπνιστό μετσοβονε
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1,5 φλ. αλεύρι
- 3 αυγά
Τρόπος Παρασκευής:
Λιώνουμε το βιτάμ σε βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το γάλα (ζεσταμένο) και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά.
Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη και τα προσθέτουμε στη κρέμα.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά.
Ξεκινάμε και στρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα σε λαδωμένο ταψί.
Από το δεύτερο φύλλο αρχίζουμε και αλείφουμε τα φύλλα με τη κρέμα ενδιάμεσα.
Φροντίζουμε επάνω να τελειώσουμε με την κρέμα.
Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να ψηθεί η κρέμα από πάνω καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου