Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κιμαδόπιτα απλή

Υλικά:
- 1 κιλό κιμά
- 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές πελτέ
- 1 ξύλο κανέλλα

- λίγη φρυγανιά
- 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνια βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κιλό φύλλο

Τρόπος Παρασκευής:
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε τον κιμά και με πιρούνι τον πιέζετε και ανακατεύετε να μην μείνει μεγάλα κομμάτια
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
Aλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον πελτέ και την κανέλλα.
Χτυπάτε τ΄αυγά.
Προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά στην κατσαρόλα.
Βουτυρώνετε το ταψί.
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο. Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα.
Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω.
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο.
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου