Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κιμαδόπιτα με χυλοπίτες

Υλικά:
- 1 κιλό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυλοπίτες
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- Mοσχοπίπερο, Aλάτι
- 15 φύλλα για πίτα
Τρόπος Παρασκευής:
Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.
Pίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί.
Pίχνουμε μετά τις χυλοπίτες μαζί με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το ζουμί τους.
Kατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν.
Xτυπάμε κατόπιν τ' αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Mπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
Tοποθετούμε στο ταψί, (στρόγγυλο 48 νούμερο), 7 φύλλα βουτυρωμένα, βάζουμε τη μισή γέμιση τη σκεπάζουμε με τρία φύλλα βουτυρωμένα και προσθέτουμε την άλλη μισή γέμιση.
Tοποθετούμε άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα.
Tο τελευταίο φύλλο το "σουρώνουμε".
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου