Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Γιαννιώτικη κολοκυθόπιτα

Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα Δωδώνης θρυμματισμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο
- 3 αυγά χωριάτικα χτυπημένα
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- πιπέρι και αλάτι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα ταψιού και φύλλων.
- 9 χούφτες αλεύρι,
- 200 γρ. βούτυρο,
- 1 κτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ,
- αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι,
- νερό χλιαρό (όσο πάρει)


Τρόπος Παρασκευής:
Πρώτα φτιάχνουμε 9 φύλλα.
Ξύνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα τρίφτη.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Ανακατεύουμε το μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντας το κάθε φύλλο.
Στρώνουμε επάνω την γέμιση και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.
Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου