Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κιμαδόπιτα με μελιτζάνες

Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 μελιτζάνες (φλάσκες)
- 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι του κρασιού γλυκό τραχανά
- 1/2 λίτρο γάλα - 1/2 λίτρο νερό
- αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα
για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό
Αλάτι - ελάχιστο ξύδι - λάδι
Τρόπος Παρασκευής:
Ανοίγουμε τα 11 φύλλα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ αφού τα πλύνουμε καλά.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και αυτές στο μπλέντερ και τις πλένουμε πολύ καλά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα (τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει).
Προσθέτουμε το γάλα και το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Τοποθετούμε 4 φύλλα στο κάτω μέρος (αφού τα λαδώσουμε καλά) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο γέμιση μέχρι να μας μείνουν 3 φύλλα.
Τα τελευταία τρία τα τοποθετούμε όπως τα πρώτα (χωρίς γέμιση).
Τέλος αφού ρίξουμε το λάδι, ραντίζουμε την πίτα με νερό, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου