Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μπομπότα (η κλασσική συνταγή)

Υλικά:
- 1 1/2 - 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα σε κομματάκια
- 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα λάδι
- αλάτι και πιπέρι

- 1/2 κιλό φέτα σκληρή
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζουμε την κολοκύθα με 1 κούπα νερό ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το λάδι, 1 κούπα νερό, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μίγμα μας σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 C για 45’, μέχρι να ροδίσει.
Προσοχή να μην ξεραθεί!
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε μπακλαβαδωτά.

Συνοδεύεται με κόκκινο ξηρό κρασί, προτείνεται ένα κρασί από Ξινόμαυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου