Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Τραχανόπιτα

Υλικά:
- 3 φλυτζάνια τραχανά
- 3/4 κιλού φέτα
- αλάτι και πιπέρι
- 15 αυγά
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 κιλό φύλλο
- αλάτι και πιπέρι


Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά.
Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά.
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε.
Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο.

Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω.
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο.
Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο (180ο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου