Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Κατασκευή φύλλων με το πλάστη

Υλικά:-
- 10 χούφτες αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
- χλιαρό νερό, όσο πάρει.
Τρόπος παρασκευής της ζύμης για δέκα (10) φύλλα:
Σε μια λεκάνη βάζουμε δέκα (10) χούφτες αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία (1) κουταλιά της σούπας αλάτι και μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι (προαιρετικό).
Σχηματίζουμε μια μικρή λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε με το χέρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με πάθος, μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη.
Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν γίνει μαλακό και δεν κολλάει στο χέρι μας.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου, σκεπάζοντάς το με μια βαμβακερή πετσέτα.
Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια περίπου 120 γρ. το κάθε ένα.
Αμέσως μετά, αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε ένα – ένα τα φύλλα με την βοήθεια του πλάστη.
Εάν τα ανοίξουμε όλα μαζί, βάζουμε μεταξύ τους ένα φύλλο λαδόκολλας, για να μην στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου