Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ζύμη για πίτες χωρίς πολλά φύλλα

Υλικά:
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 6 κουταλιές σούπας περίπου κρύο νερό
Τρόπος Παρασκευής:
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Τρίβετε το μίγμα ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό.
Χτυπάτε το αυγό με το χυμό λεμονιού και με 3 κουταλιές σούπας νερό.
Ραντίζετε μ΄ αυτό το μίγμα, ενώ το μίγμα του αλευριού το ανακατεύετε με το πιρούνι. Ραντίζετε με λίγο ακόμα νερό ή όσο χρειάζεται για να ενωθεί η ζύμη.
Τη ζυμώνετε ελαφρά και την αφήνετε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.
Την ανοίγετε σε φύλλο χοντρό και την χρησιμοποιείται για διάφορες πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου