Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Σουφλέ τυριού

Υλικά:
- 4 αβγά
- λίγο βούτυρο
- 3 κουταλιές αλεύρι
- διάφορα τυριά (φέτα, ανθότυρο, γραβιέρα και ρεγκάτο)
- 1 ποτήρι γάλα
- αλάτι και πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Τρόπος Παρασκευής:
Χωρίζουμε τα αβγά, τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μισή κουταλιά βούτυρο να λιώσει και 3 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1 ποτήρι γάλα, αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Ρίχνουμε τους κρόκους, τα τυριά και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τα ρίχνουμε μέσα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου