Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Μπαμπανάτσα με αυγά απο την Ηπειρο

Υλικά:
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κιλό σπανάκι
- ½ κιλό σέσκουλα (ή οτιδήποτε άλλο βρούμε από χόρτα)
- ½ κιλό φέτα τυρί
- 4 αβγά
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
Μία εύκολη πίτα από την Ήπειρο είναι η πατσαριά ή μπαμπανάτσα που φτιάχνεται με χυλό, αντί ζύμης για φύλλο και ό,τι γέμιση θέλουμε εμείς.
Η παραδοσιακή πίτα βέβαια, δεν έχει αυγά, αλλά για πιο πλούσια γεύση, εμείς τα προσθέσαμε σε αυτή τη συνταγή.
Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε με ένα μεγάλο ψαλίδι μέσα σε μια μεγάλη γαβάθα.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε τα δύο αβγά, τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το νεράκι σιγά-σιγά και χτυπάμε, ώσπου τα υλικά γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε στη γαβάθα με τα χόρτα, προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Χτυπάμε τα άλλα δυο αυγά σε ένα μπολάκι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στα χόρτα.
Απλώνουμε το μισό χυλό σε ένα λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα χόρτα με τη φέτα, διαλύουμε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο νεράκι και τον περιχύνουμε πάνω από τα χόρτα.
Τέλος, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 190°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου