Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Τυρόπιτα με Καταΐφι

Υλικά:
- 1 πακέτο (250 γρ.) καταΐφι
- 200 γρ. ποικιλία τυριών που λιώνουν όπως ένταμ, τσένταρ, κέρυγκολντ, μίλνερ, γκούντα, κασέρι, ρεγκάτο κλπ.
- 200 γρ. φέτα
- 2 αυγά
- 1 κρέμα γάλακτος (λάιτ)
- 1 ποτήρι γάλα
- 75 gr. βούτυρο (περίπου 1/3 πακέτου)
- Λευκό πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
Συνήθως βάζουμε ποικιλία τεσσάρων τυριών τα οποία τρίβουμε και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το καταΐφι με τα δάκτυλα να αφρατέψει και να μην είναι κολλημένες οι κλωστές μεταξύ τους.
Τοποθετούμε μια γεμάτη κουταλιά τυρί και τυλίγουμε όπως το γλυκό ή όπως τα ντολμαδάκια.
Εάν δεν έχετε ξανατυλίξει από τα πιο παραπάνω το γυρνάτε κυλινδρικά προσέχοντας τις δύο άκριες να γυρίσουν προς τα μέσα για να μη χύνεται απ’ έξω το τυρί και συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι το επιθυμητό πάχος.
Τραβάμε και κόβουμε με τα χέρια.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας, κάθε κομμάτι.
Κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα και το πιπέρι και βρέχουμε όλα τα κομμάτια κουταλιά-κουταλιά.
Αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα να απορροφήσει το γάλα και να μαλακώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου