Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τα τυροπιτάρια της Βαίτσας *****

Υλικά:
- 1 κιλό έτοιμο ζυμάρι από τον φούρνο
- ½ κιλό φέτα σκληρή
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:
Αγοράζουμε ένα κιλό ζυμάρι για ψωμί από τον φούρνο.
Το χωρίζουμε σε 7 κομμάτια, για να φτιάξουμε εφτά τυρόψωμα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου.
Προηγουμένως έχουμε αναμείξει την φέτα τριμμένη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκορπάμε μια ποσότητα από το παραπάνω μίγμα πάνω από το ανοιγμένο ζυμάρι και το κλείνουμε εγκλωβίζοντας την γέμιση.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα 6 κομμάτια.
Πριν το τηγανίσουμε, σχηματίζουμε με το δάχτυλό μας μια τρύπα στην μέση του, για να τηγανιστεί καλύτερα εσωτερικά.
Τρώγεται ζεστό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου