Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η Στριφτόπιτσα

Υλικά:
Για την ζύμη :
- 5 χούφτες αλεύρι
- 1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
- λίγη ζάχαρη και αλάτι
Για την σάλτσα κ.λ.π.
- 4 ντομάτες τριμμένες
- 300γρ τυρί γκούντα ή άλλο τυρί που λιώνει
- 150γρ. μπέικον ή άλλο αλλαντικό
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- λίγη ρίγανη
- λίγο πιπέρι
- λίγο βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα του ταψιού.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά (διαλυμένη σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό), την ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια γούβα στην μέση του μίγματος και ρίχνουμε νερό.
Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, επειδή έχουμε μαγιά στο μίγμα.
Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο αλεύρι ακόμα, πετυχαίνοντας μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μόλις είναι έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια μας, την στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί (32εκ. περίπου). Φτιάχνουμε την σάλτσα, τρίβοντας τις ντομάτες σε ένα μπόλ, ρίχνοντας την ρίγανη, το αλάτι, το λάδι και την στρώνουμε πάνω απο την ζύμη. Ακολούθως στρώνουμε το μπέικον, τις πιπεριές ή ότι άλλο υλικό θέλουμε και το τυρί. Κόβουμε διαγώνια την στριφτόπιτσα μας, σε 8 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι (έχει σχήμα τριγώνου) και με τα δυό μας χέρια το στρίβουμε, μέχρι να πάρει τον όγκο και το σχήμα ενός κρουασάν. Ψήνουμε την στριφτόπιτσα στην κουζίνα μας στους 200 βαθμούς Κελσίου, για μισή ώρα, περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου