Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Κρεμμυδόπιτα με μανιτάρια και τυρί

Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 2 κονσέρβες μανιτάρια (500γρμ)
- 250 γρ. μπέικον
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 150 γρ. γκούντα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
- Λίγο βούτυρο για το ταψί


Τρόπος Παρασκευής:
Ξεπαγώνω την σφολιάτα.
Κόβω σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα σοτάρω σε λίγο λάδι.

Προσθέτω τα μανιτάρια, το μπέικον και αφού ρουφήξουν τα υγρά τους προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το αβγό, τα τυριά και ανακατεύω.
Στρώνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και τρυπώ την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Απλώνω την γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο σφολιάτας βρέχοντας λίγο τις άκρες και κλείνοντας καλά.
Αλείφω την πίτα με το αβγό, χαράζω με το μαχαίρι τα κομμάτια και πασπαλίζω με το σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄ μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου