Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ηπειρώτικη πατατόπιτα

Υλικά:
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 1 κιλό βρασμένες πατάτες
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κούπα γάλα
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Μαϊντανός
- Λίγο μπέικον τσιγαρισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κούπα φέτα τριμμένη
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής:
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί αλείφοντάς τα καλά το καθένα με βούτυρο.
Ανακατεύουμε σε μπολ τις πατάτες λιωμένες, το γάλα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μαϊντανό, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το μπέικον, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Οταν γίνουν ένα μίγμα προσθέτουμε το τυρί και στρώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα.
Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και αλείφουμε με αρκετό βούτυρο.
Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει καλά.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου