Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Φύλλο για πίτες (με το σύστημα μαργαρίτας)

Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι
- νερό όσο πάρει
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ξύδι
- 1 κουταλάκι λάδι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 300 γρ. φυτίνη ή λιωμένο βιτάμ

Τρόπος Παρασκευής:
Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και χλιαρό νερό - όσο πάρει - και ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 240 γρ.και τα αφήνουμε15 λεπτά να ξεκουραστουν 15΄.
Ρίχνουμε στο τραπέζι που θα ανοίξουμε την πίτα λίγο αλεύρι, για να μην κολλήσει.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με τον πλάστη, το βουτυρώνουμε, το κόβουμε ακτινωτά και διπλώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια στο κέντρο.
Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο από την ανάποδη μεριά που το διπλώσαμε.
Κάνουμε το ίδιο και για όσα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε και φτιάχνουμε την πίτα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου